maanantai 23. elokuuta 2010

Terveisiä RUROKista

Mistähän sitä aloittaisi... tämän vuoden suurin näyttely meidän osalta takana päin ja tulokset yllättivät kaikin puolin :D

Mukanani olivat siis loppujen lopuksi Roosa, Melli, Piggy, Aapo ja Santtu sekä Lauran pennut Mini, Siru, Peikko ja Metri sekä omistani Alli, Emil jäi kuitenkin sitten kotiin ja Senna ja Onni olivat ABS koska ne eivät ole siis vielä rekkaroituja!

Hanna toi sitten Yumin ja Nipasen meidän viereen ja Kirsi majoittautui Leon, Nallen ja Upin kanssa toiselle puolelle meitä joten koko jengi kasassa taas :)

La aamu alkoi värintarkastuksella ja onnekseni tuomarit Dorte Kaae ja Stephe Bruin olivat yksimielisiä kanssani ja Aaposta tuli pelkkä OSH c 24, vaikka kuinka käännettiin niin hopeaa siitä ei löytynyt, Dorte sanoi että se paikoitellen hännästä näyttää hopealle ja se olisi hyvä varuilta käyttää 10kk iässä tarkissa vielä kerran joten näin tehdään, onhan se erilainen lila kuin meidän Roope oli mutta juuri nyt olen tyytyväinen siihen että se maaginen s kirjain putosi pois ;)
Aapoa vähän aamuisella jänskätti mutta kovasti se rohkeni siinä sylissä napottaessa ja antoi tuomareiden hienosti tutkia ja katsella itseään :)

Kissoistani Santtu, Melli ja Roosa olivat Dortella, Yumi ja Piggy Kristiinalla ja Aapo Stephellä.

Dorte tykkäsi kovasti Santusta, hienon kokoinen uros mutta puutteitakin löytyi, pojan leuka jäi ilmeisesti latviaan aikoinaan ja päälakikin on hieman lättä, korvat ovat hyvät mutta saisivat aavistuksen olla isommat mikä onkin ihan totta, hienot arvostelut Santtu sai ja CAGCIB sertin. En ollut tajunnut edes lukea luetteloa kuin raamattua eikä ollut mitään hajua muista aikuisista uroksista joten yllätys olikin kova kun TP:ssä vastakkain olivat pullea Santtu ja laiha elegantti Garik!!! Dorte kertoi molemmista pojista hiukan ja sanoi että hänen parhaansa tänään on tämä sininen itämainen.... oli mulle aika yllätys kaikin puolin ja olen hurrrrrjan ylpeä sinivalaastani :))

Santun jälkeen Dorte arvosteli sekä Mellin että Roosan ja tykkäsi molemmista kyllä, puutteita taas oli mutta hienot arvostelut tytöt sai ja molemmat käyttäytyivät nätisti :) Melliä vähän tärisytti kun toinen oli ekaa kertaa ikinä reissussa mutta Roosa oli rohkea pieni kirppu ja käyttäytyi todella kauniisti, CAC plakkariin joten naimalupa kunnossa! Kumpikaan ei kuitenkaan mennyt valintoihin mukaan, Melli pienuutensa vuoksi ja Roosa liian dominanttien silmiensä takia ;)

Tässä välissä myös Stephe ehti arvostella Aapon ja kovastihan se Stephe siitä tykkäsi, kehuja tuli täplistä, upeista silmistä, turkin laadusta ja luonteesta, korvat saisivat aina olla isommat ja alempana mutta EX 1 ja kehuja täynnä oleva seteli, valintoihin emme tällä kertaa päässeet ja Aapo pääsikin Santun kainaloon nukkumaan :)
Sivukorvalla ehdin kuulemaan kuinka Kristiina hihitteli Piggylle ja kehui kauniiksi tyttöseksi mutta muuten menikin sitten ihan ohi koko arvostelu, harmi sinänsä mutta oli niin paljon kaikkea muuta ettei vaan oikeasti ehtinyt joka paikkaan.

Päivän yllätyksen järjesti Yumi, ei tällä kertaa ei tullut pyttyä vaan kotiin lähdettiin ihan ilman serttiä.... Kristiina arvosteli Yumin ja jätti setelin tyhjäksi sertin kohdalta, ei vielä tiennyt antaakko serttiä vai ei ja tässä vaiheessa alkoi jo vitutus nousta... kun TP valinnat alkoi tahtoi Kristiina ensin Yumin ja siinäpä sitten kuultiinkin että serttiä ei tulla saamaan missään nimessä.
Syy: "Kissa näyttää hopealle mutta se ei ole hopea, luokassa 3 en voi antaa serttiä tälle kissalle ja jos annan en voi katsoa itseäni peiliin....." niin noh onhan se tietysti syy tuokin. Kissa näyttää hopealle mutta ei siitä löydy hopeaa ja uskokaa pois tuomari kyllä käänsi karvat ympäri ja näytti kissaa myös toiselle tuomarille joka nominoi Yumin 2vko:a sitten ja jolle ei olisi ollut ongelma antaa serttiä. No mutta jokainen tuomari tekee itse päätöksensä ja tällä kertaa tuomio oli tämä.

Yumin väristä on ennenkin ollut polemiikkia, lähinnä näytteilleasettajien toimesta kun sitä on käyty ihmettelemässä ja vähän jokainen on siitä omaa mielipidettään sanonut ja kyllä se totta on että kissa näyttää vinhan väriselle mutta hopeaa siitä ei löydä edes suurennuslasilla, jokainen saa kyllä tulla kääntämään karvoja jos tahtoo ;)
Tähän mennessä sen on arvostellut suhteellisen moni eri tuomari eikä yksikään ole alkanut vaihtaa sen väriä hopeaksi, muutama on sanonut että näyttää hopealle mutta karvat käännettyään sanonut että ei se ole hopea, Yumi on ollut 12x BIS ja 14x NOM (äkkiä laskettuna..) ja kaikki nämä värissä OSH f 25, jokainen voi siis myös itse päätellä että ehkä se kissa ei ole hopea ;) Noh täydellisen totuudenhan siitä saisi jos olisi DNA-testi olemassa hopealle, sitä odotellessa Yumi pääsee pian mammalomalle ja katsotaan tuleeko sieltä sitten kukertavankeltaisia vai pinkkejä pentuja maailmaan ;)

Paneelissa sitten Santtu esiintyi hienosti Even kantamana vaikkakin sillä tuntui olevan taas tuhatjalkaa ja meno ihmeen kovaa, äänittä jäätiin mutta jos vastuksina on Scandinavian kaunein ja Kattilan upea kolli niin ei me kuulkaa huonoille hävitty ei ;) KIITOS suuret Evelle kantamisesta!!!

La ilta menikin sitten hotellilla toipuessa järkytyksestä ja aika monelle ihmisellä joutui tekemään selontekoa miksi Yumi sertittä jäi, tapaus herätti mielenkiintoa ulkomaita myöten ja hurjasti tulikin tsempityksiä tuttavilta, ihanaa että niin moni tykkää Yumista ja seuraa miten meillä näyttelyissä sujuu :) Viestit nostattivat vähän tunnelmaa ja kun unimatti saapui ei mieli ollutkaan enää ihan musta ja aamuun sitten herättiinkin hymyillen :) (ai minäkö outo?)

Sunnuntaina oli sitten vähän surua ilmassa, jouduinhan sanomaan heipat kaikille pennuille :( mutta loppujen lopuksi sekin suru kääntyi iloksi ;)

Sunnuntaina Santtu, Aapo ja Melli menivät Hanne-Sofien pöydälle ja Roosa Thealle, Piggy päätyi Robert Lubranon pöydälle. Myös Hanne-Sofien kissat pyörähtivät Annan luona joka teki niistä rinnakkaista. Koska Hanna hoiti Santun sain minä vähän levähtää ja ottaa kuvia :)

Hanne-Sofie tykkäsi Santusta kovasti, kehuja tuli sen hyvästä kunnosta ja lihasta, kehui kovasti kuinka aikuinen uros on noin hyvässä lihassa... hieman irtosi sitten naurua kun kuuli ettei Santtu noista naisista välitä ja siksi se onkin vähän pullea :D Sertti kuitenkin tuli ja kutsu valintoihin. Valinnoissa sitten olikin Santtu vastaan Rauno ja kaikkihan voi tässä vaiheessa arvata että Rauno Repomies meni paneeliin, hyvälle hävittiin joten olin hyvin ylpeä Santusta ja kiiton Hannelle valaskalan huollosta :) Santulla on nyt elämässään uusi nainen ja Santtu näyttikin pitävän Hannaa aika hyvänä siinä arvostelujen välissä ;) Valitettavasti tästä suhteesta ei kuitenkaan karvalapsia synny :D

Hanne-Sofie tykkäsi myös hurjasti Mellistä sekä Aaposta ja kumpainenkin sai ihan hirmuisen hyvät arvostelut ja kutsut valintoihin, valinnoissa olikin sitten yhteensä 6 komeaa ja kaunista pentua ja koska minä seisoin Yumin kanssa toisaalla en kuullut valintaa ennen kuin sen jälkeen kun palautin Yumin boksiinsa Tuomarin Parhaana ;) Näin siis tänään, Thea tykkäsi kovasti ja vaikka he tuomarioppilaansa kanssa käänsivät kissan karvat nurin päin en kuullut muuta kuin lauseen: Have you ever seen what is perfect ticked pattern? Eli Yumilla täydellinen tikettikuvio ja sitä rataa ;) Sertti ja kutsu valintoihin joissa voitettiin suklaanaamio Kelmikerhon tyttönen joten Yumi TP ja yllätykseni myös Aapo oli TP !!!!!!!!!!

Paneelissa sitten Yumi hävisi viime vuoden parhaalle eli Kirpulle joten kovassa tasossa tyttö kisasi, Aapo sai yhden äänen paneelissa mutta hävisi Carolan ja Lauran suklaa hörökorvalle :) Olin taas hurjan ylpeä pienestä miehestä, se jaksoi käyttäytyä Even käsissä ihmeen kauniisti ja välillä muisti vähän venyäkkin :D

Muita viikonlopun kummallisuuksia oli Nallen melkein sertittä jäänti, Lilden melkein paneeliin pääsy (elopaino tuli tuomarille vain vastaan vaikka muuten Lilde olisi paneeliin kuulunut) ja Pentujen uudet kodit :D

Siru muuttikin sunnuntaina Tatjanan luo FI*Chandara kissalaan, Piggy lähtikin Hannan matkaan Keskimaahan (tosin mä tiesin tämän jo silloin kun Hanna ekan kerran Piggyn tapasi mutta Hannalla kesti tänne asti tajuta että Piggyn koti on Keskimaassa ;) ) ja Alli lähti Lauran sijoituskissani Marian luo Pinewoods kissalaan sijoitukseen :)))) Oli kiva tavata Maria ja hänen miehensä ja kyllä kuulkaa pääsi lapsi upeaan ja ihanaan kotiin!! Itkuhan mulla sitten viime minuuteilla tuli kun jouduin jättämään Minin, peikon ja Metrin enkä voinut mennä häkille niitä oikeasti enää hyvästelmään, Mini kun olisi ängennyt syliin leipomaan ja kehräämään niin enhän mä olisi ikinä kotiin asti päässyt... nyt on ihan hurja ikävä pieniä!!!!

Oli siis kuulkaas kaikin puolin vauhtirikas viikonloppu ja vähän on väsymystä ilmassa mutta eiköhän tämä tästä taas sutjaannu... kuvia piti liittää mukaan mutta bloggeri jostain syystä tökkii niin kauheasti niin pistän niitä vaikka sitten toiseen postaukseen tai jotain..


Roosaa hymyilyttää heti la aamuna....

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Eve kiittää kiitoksista. Oli kiva nähdä teidän uusi vauva ja toki teitää kaikkia ihan muutenkin. Onnittelut hienoista tuloksista. :)