tiistai 3. helmikuuta 2009

Panikoiva mammakisu

Viime yönä Evalle iski totaallinen paniikki! Se istui sturdissa ja huusi kuin hinaaja, avokki joka nukkuu samassa huoneessa pentujen kanssa ei ulinaan herännyt mutta minä joka nukuin sohvalla erakossa pomppasin pystyyn kuin vieteri.
Olin ihan varma että jotain pahaa on sattunut, sen verran kovasti eva nimittäin kiljui..

Pääsin makkariin ja sytytin vaatehuoneeseen valot.. 4 ipanaa muikisteli minulle silmät sirrillään vaatehuoneen lattialla ja yrittivät pirulaiset kipittää vielä karkuunkin :D
Lapset olivat siis hyvistä esteistä huolimatta kammenneet itsensä sturdista ulos ja mennä viilettivät vaatehuonetta edes takaisin.
Eva ei jaksanut vaivautua paimentamaan laumaansa takaisin vaan se tyytyi kiljumaan kurkku suorana minut paikalle.

Lapset ovat kehittyneet hurjasti, Bertta ja Leo varsinkin. Ne osaavat jo ottaa pieniä hyökkäys hyppyjä, purra omia ja siskojen varpaita ja pyllyjä, seurata mamman vispaavaa häntää.
Kaikki osaavat kehrätä hurjan kuuluvasti kun niitä rapsuttelee :) Leo ja Bertta hallitsevat myös korvien rapsuttelut omilla käpälillään kun muut vielä ihmettelevät omia räpylöitään.
Torstaina käyn hakemassa penturuokaa ja me aletaan näiden kahden kanssa opetella syömään isojen pentujen ruokaa, Bertasta huomaa että emon maito ei enää riitä kattamaan sitä liikkumista ja energian vientiä joten Bertalle tekee hyvää saada ihan kunnon evästä, se on sellainen pieni emäntä ♥

Emil on viime päivinä kunnostautunut ja nostaa hienosti painoaan, nyt jo 271g! Emilille on turvallista vielä syödä maitoa, se on niin pieni etten edes yritä tarjota vielä kiinteää mössöä ettei masu mene sekaisin. Lana ja Jansku ovat sitten kehityksessä Bertan ja Emilin välillä.. kovasti yrittävät tehdä kaikkea mutta eivät vielä ole ihan varmoja miten se homma hoituu. Eve taas on opetellut kaiken seuraamalla Berttaa ja siitä tytöstä tulee tajuttoman itsepäinen otus!
Punnituksessa se puree minua sormesta ja huutaa kuin päätä leikattaisi...ihan tulee Evangelina mieleen :D

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa lukea vauvojen kuulumisia kun kerrot jokaisesta niin yksityiskohtaisesti! Ja pennut ovat kuvissa niin lutuisia! Saanko lisätä blogisi omalle linkkilistalleni? :)